Европейската инвестиционна банка съобщи, че има нов вицепрезидент. Икономистът Кириакос Какурис от

...
Европейската инвестиционна банка съобщи, че има нов вицепрезидент. Икономистът Кириакос Какурис от
Коментари Харесай

Изтече мандатът на Лиляна Павлова като вицепрезидент на ЕИБ

Европейската капиталова банка заяви, че има нов вицепрезидент. Икономистът Кириакос Какурис от Кипър ще наследи на поста Лиляна Павлова, която заема длъжността от 2019 година, и чийто мандат изтича този месец, показаха от банката на формалната си страница.

Какурис става първият жител на Кипър, назначен за вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка. Той ще бъде и част от Управителния комитет на банката, написа още в известието.

Икономист по обучение, Какурис е член на Съвета на шефовете на Европейска инвестиционна банка в продължение на близо две десетилетия, като за няколко години е бил ръководител на Комитета по нравственос и вътрешен надзор на банката.

Преди назначението му за вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка той е заемал длъжността шеф по въпросите на тактиката и координацията в Министерството на финансите на Кипър, а по-рано - на отдел " Международни финансови институции и финансово ръководство на централното държавно управление " в Министерството на финансите на Кипър.

" Още с присъединението на страната ни към Европейски Съюз бях препоръчан от Кипър за член на Съвета на шефовете на Европейска инвестиционна банка и се убедих, че банката е мощен инструмент за реализиране на взаимни цели, като насочва по този начин нужното финансиране към общественото доближаване, конкурентоспособността и нововъведенията ", декларира Какурис, представен от Българска телеграфна агенция.

" За мен е чест да стана вицепрезидент на институция, която оказва поддръжка на толкоз разнородни браншове, постоянно в интерес на хората в Европа и отвън нея ", прибавя той.

" Кириакос бе най-дългогодишният шеф на Европейска инвестиционна банка и ще бъде постоянен сътрудник на нашия Управителен комитет в тези сложни за Европа и света времена ", съобщи президентът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер. Той благодари на заемащата до момента поста вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова за " нейната в действителност скъпа работа през последните четири години ".

" През последните четири години имах особената привилегия да съм част от фамилията на Групата на Европейска инвестиционна банка и да работя в тясно съдействие с отдадени на идеята си сътрудници и сътрудници ", споделя Павлова. " Във времена на неустойчивост ние преодоляхме провокациите, подбудени от пандемията от КОВИД-19 и съветското навлизане в Украйна, като оказахме трайно влияние върху живота на жителите както в Европейския съюз, по този начин и отвън него. Много се веселя, че моят правоприемник е вицепрезидентът Какурис, който чудесно познава банката ", прибавя тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР